BrightSkin.ro

tehnica prp

Tehnica PRP (‘vampir’)

Tratamentul PRP reprezintă o metodă ultramodernă de întinerire a pielii, stimulare a fibrelor de colagen, îmbunătățire a volumului și texturii feței și lifting non-chirurgical. Tehnica PRP este indicată în rejuvenarea cutanată a feței, gâtului, decolteului și mâinilor, în ameliorarea vergeturilor precum și în scopul stimulării regenerării pilare în cazul alopeciilor noncicatriciale. Deoarece utilizează material biologic provenit 100% de la pacient, tehnica PRP este sigură și lipsită de riscul reacțiilor alergice, timpul de recuperare fiind de câteva ore.

Procedura se realizează prin recoltarea unei cantități minime din sângele pacientului, într-un kit special sub forma unei eprubete, care este ulterior introdusă într-o centrifugă, la final rezultând PRP- plasma bogată în trombocite. Pielea pacientului este pregătită pentru procedură prin curățare și aplicarea unei creme anestezice. Apoi, după o prealabilă dezinfectare a pielii, PRP va fi injectată în piele prin tehnica de mezoterapie, cu ajutorul unor microace fine, atraumatice, care, în asociere cu efectul cremei anestezice, vor determina minimizarea disconfortului pacientului. Terapia durează aproximativ 30 minute, este foarte puțin dureroasă și nu necesită recuperare ulterioară, reprezentând astfel alternativa ideala la procedurile estetice invazive.

Odată introdusă în piele, PRP acționează terapeutic prin stimularea fibroblaștilor, care vor produce fibre de colagen și elastină, realizând astfel procesul de regenerare tisulară, refacerea volumului pielii și diminuarea ridurilor. Totodată, PRP determină activarea celulelor stem și a procesului de angiogeneză, stimulând reîntinerirea cutanată și redând ani de viața pielii dumneavoastră. Pielea devine mai fermă, mai luminoasă, cu un aspect revigorat și sănătos.

Se recomandă evitarea administrării antiinflamatoarelor non-steroidiene (Nurofen, Paracetamol, Aspirina, etc) și a anticoagulantelor cu cel puțin 1-2 zile înaintea PRP.
Imediat după efectuarea PRP, pielea este roșie și punctele de înțepătura sunt vizibile, astfel încât nu se recomandă participarea la evenimente sociale în ziua în care s-a realizat procedura. Începând din prima zi post-procedură, se pot aplica produsele cosmetice obișnuite, fiind recomandată în plus fotoprotecție cu creme sau spray-uri cu factor de protecție solară 50+, timp de minim 10 zile.

PRP este în general recomandată între 30-60 ani și poate fi realizată în orice perioadă a anului. În general, la început sunt recomandate 3 ședințe PRP la intervale de 2-4 săptămâni, iar ulterior o ședința de întreținere pe an. PRP nu modifică conformația anatomică a pielii, nu conferă aspectul artificial de “față injectată” și nu stârnește comentariile malițioase care pot fi asociate unor proceduri estetice invazive incorect realizate.

Tehnica PRP poate fi combinată cu alte metode de rejuvenare, precum mezoterapia, microneedling Dermapen, injectarea de toxină botulinică sau terapiile laser.