BrightSkin.ro

Fă o programare

Terapia LLLT la Bright Skin – Cabinet medical de dermatologie

LLLT – low level light/laser therapy

Ce este LLLT?

Low level laser therapy este o terapie care câștigă tot mai mult teren în tratamentul alopeciilor, mai ales al alopeciei androgenetice. Terapia LLLT la Bright Skin – Cabinet medical de dermatologie

Low level light/laser therapy este un tratament non-invaziv, nedureros care folosește principiul fotobiomodulării. Terapia se bazează pe expunerea țesuturilor la lumină cu diferite lungimi de undă (650-1200 nm). Efectele terapiei cu lumină diferă în funcție de lungimea de undă folosită.

Cum funcționează LLLT?

Lumina roșie (630-635 nm) reduce inflamația scalpului, crește fluxul sangvin la nivelul papilei firului de păr și determină îngroșarea firelor de păr. Casca KAVEL PHOTOLASER are două surse concomitente de lumină roșie: una de tip low level laser și una de tip LED.

Lumina infraroșie (780 nm) ameliorează microcirculația la nivelul scalpului, stimulează sinteza de factori de creștere. Ea crește densitatea firelor de păr în zona occipitală și a vertexului.  Atât lumina roșie cât și cea infraroșie determină reîntoarcerea în faza de anagen a firelor trecute în telogen și cresc proliferarea celulară din firele de păr aflate în anagen.

Lumina verde (520 nm) are efect favorabil în dermatitele seboreice. 

Lumina albastră (425 nm) are efect antibacterian și de prelungire a duratei anagenului.

Casca Kavel photolaser are în plus funcția de câmp electromagnetic pulsat care determină vasodilatație și stimulează producția de factori de creștere.

Când se recomandă LLLT?

Pe lângă efectele directe asupra folicului pilar, terapia cu lumină ajută regenerarea tisulară și are efect antii-inflamator. In felul acesta are rol favorabil într-o serie de afecțiuni precum alopecia areata, effluvium anagen postchimioterapie, dermatită seboreică, foliculită scalp etc.

Terapia LLLT este o terapie adjuvantă celorlalte tipuri de terapie ale alopeciei (terapia la domiciliu, mezoterapie, PRP scalp etc). Procedura nu este dureroasă și ajută la recuperarea mai rapidă după mezoterapie/PRP scalp. Tratamentul durează 15 minute, se face de 2-3 ori pe săptămână, minim 3 luni.

Cabinetele noastre de dermatologie din Cluj-Napoca și Florești vă oferă oportunitatea realizării unui tratament complet al alopeciilor: mezoterapie scalp și/sau PRP scalp și terapie LLLT. Terapia LLLT la Bright Skin – Cabinet medical de dermatologie