BrightSkin.ro

Fă o programare

Laserul CO2 fracționat la Brightskin dermatologie

LASERUL CO2

Ce este laserul CO2 fracționat?

Laserul CO2 fracționat este considerat cea mai avansată metodă de rejuvenare a pielii. El este destinat persoanelor care doresc să obțină rezultate maxime cu un număr minim de tratamente, de cele mai multe ori cu o singură intervenție. Laserul CO2 fracționat la Brightskin dermatologie.

O sedință cu laserul CO2 fracționat echivalează cu efectuarea mai multor categorii de proceduri estetice la diverse intervale de timp. Procedura are însă avantajul că rezultatele estetice sunt obținute printr-un singur tratament, cu o singură perioadă de recuperare.

Laserul CO2 fracționat determină înnoirea și refacerea pielii prin inducerea unor microtraumatisme sub forma de coloane minuscule de piele vaporizată. În jurul lor rămân timp porțiuni intercalate neatinse, din care pornește ulterior refacerea țesutului tratat. Prin acest tratament inovativ se obțin efecte maxime, cu un timp de recuperare mult mai scurt și disconfort minim, comparativ cu laserul CO2 clasic.

Când se folosește laserul CO2 fracționat?

Indicațiile acestei proceduri sunt: îmbătrânirea cutanată, ridurile fine sau adânci, cicatricile postacneice, post-varicelă sau postoperatorii, tulburările de pigmentație, laxitatea cutanată. Deoarece dispune și de un mod chirurgical, laserul CO2 fractionat este utilizat cu succes în tratamentul tumorilor benigne ale pielii (polipi fibro-epiteliali, keratoze seboreice, nevi dermali, siringoame etc). dar și a altor leziuni precum xantelasma, verucile vulgare rezistente, etc.

Cum decurge procedura?

Dupa curățarea și dezinfecția zonei ce urmează a fi tratată se aplică pe piele crema anestezică, etapă care durează 30-60 minute. Ulterior, pielea anesteziată va fi țintită succesiv cu fascicule laser ultrapulsate. Tratamentul este minim dureros, un ușor disconfort rezultând în principal din senzația de arsură (similară cu cea de arsură solară) pe care pacienții o descriu la sfârșitul procedurii. Senzația persistă și în următoarele 12-24 de ore. Ea poate fi diminuată prin aplicarea de metode de răcire și de calmare a pielii.

Timpul de recuperare după procedură este de 5-7 zile. În această perioadă se recomandă repaus la domiciliu (mai ales in primele 3 zile când este posibil să apară un edem al feței). În aceast timp se folosesc creme emoliente si se evită expunerea la soare și la intemperii. Uneori este necesară profilaxia infecției herpetice timp de 3-5 zile. După perioada de recuperare, pacientul își reia propriul stil de viață și produsele cosmetice folosite in mod obișnuit. Ca și în cazul altor proceduri estetice, este esențială o fotoprotecție riguroasă timp de minim 4 săptămâni pentru a scădea riscul de tulburări de pigmentare la nivelul zonei de lucru. Laserul CO2 fracționat la Brightskin dermatologie

Rezultatele estetice încep să devină vizibile la 7 zile după procedură și devin maxime la 3-6 luni după intervenție, aceasta fiind durata de sinteză completă a fibrelor de colagen. Pentru a-i crește eficiența, laserul CO2 frcationatpoate fi umat la câteva zile de mezoterapie și/sau injectare PRP (“vampir”).

De câte ședințe este nevoie pentru un rezultat optim?

Dispozitivul laser CO2 FIREL-XEL utilizat în clinica Brightskin este unul dintre puținele de pe piață care permite ‘citirea’ caracteristicilor pielii si ajustarea parametrilor de lucru în funcție de particularitățile fiecăruia și de efectul pe care dorim să îl obținem. Putem lucra astfel în perfectă siguranță și perfect adaptat nevoilor pacienților noștri. In mod obișnuit, pentru obținerea rezultatelor optime, în cazul rejuvenării cutanate este suficientă o ședință cu laserul CO2 fracționat.

Ocazional, când o zonă sensibilă ar necesita energii foarte mari pentru a fi tratată într-o singură ședință, din motive de siguranță, se preferă efectuarea tratamentului în doua-trei ședințe, la interval de 3-4 luni. În cazul cicatricilor, în funcție de profunzimea și de complexitatea lor, numărul de tratamente necesare poate varia între 1 și 3, spațiate la 6 săptămâni. Pentru ca rezultatele obținute să se mențină în timp, este posibilă repetarea procedurii, dupa 1-2 ani.