LASER CO2

Laserul CO2 fracționat este considerat cea mai avansată metodă de rejuvenare a pielii și este destinat persoanelor care doresc să obțină rezultate maxime cu un număr minim de tratamente, de cele mai multe ori cu o singură intervenție.

O sedință de terapie laser CO2 echivalează cu efectuarea mai multor categorii de proceduri estetice la diverse intervale de timp, având însă avantajul că rezultatele estetice sunt obținute printr-un singur tratament, cu o singură perioadă de recuperare.

Laserul CO2 fracționat determină înnoirea și refacerea pielii prin inducerea unor microtraumatisme sub forma de coloane minuscule de piele vaporizată, lăsând în același timp porțiuni intercalate neatinse, din care pornește ulterior refacerea țesutului tratat. Prin acest tratament inovativ se obțin efecte maxime, cu un timp de recuperare mult mai scurt și disconfort minim, comparativ cu laserul CO2 clasic.

Indicațiile acestei proceduri sunt: îmbătrânirea cutanată, ridurile fine sau adânci, cicatricile postacneice, post-varicelă sau postoperatorii, tulburările de pigmentație, laxitatea cutanată. Deoarece dispune și de un mod chirurgical, laserul fractionat CO2 este utilizat cu succes în tratamentul tumorilor benigne ale pielii (polipi fibro-epiteliali, keratoze seboreice, nevi dermali, siringoame etc). dar și a altor leziuni precum xantelasma, verucile vulgare rezistente, etc.

Dupa curățarea și dezinfecția zonei ce urmează a fi tratată se aplică pe piele crema anestezică, etapă care durează 30-60 minute. Ulterior, pielea anesteziată va fi țintită succesiv cu fascicule laser ultrapulsate. Tratamentul este minim dureros, un ușor disconfort rezultând în principal din senzația de arsură (similară cu cea de arsură solară) pe care pacienții o descriu la sfârșitul procedurii și în următoarele 12-24 de ore, pentru care se vor aplica diferite metode de răcire și de calmare a pielii.

Timpul de recuperare după procedură este de 5-7 zile, perioadă în care se recomandă repaus la domiciliu (mai ales in primele 3 zile când este posibil să apară un edem al feței), folosirea cremelor emoliente si evitarea expunerii la soare și la intemperii. Uneori este necesară profilaxia infecției herpetice timp de 3-5 zile. După perioada de recuperare, pacientul își reia propriul stil de viață și produsele cosmetice folosite in mod obișnuit. Ca și în cazul altor proceduri estetice, este recomandată fotoprotecție riguroasă timp de minim 4 săptămîni pentru a scădea riscul de tulburări de pigmentare la nivelul zonei de lucru.

Rezultatele estetice încep să devină vizibile la 7 zile după procedură și devin maxime la 3-6 luni după intervenție, aceasta fiind durata de sinteză completă a fibrelor de colagen.

Dispozitivul laser CO2 utilizat în clinica noastră este unul dintre puținele de pe piață care permite ‘citirea’ caracteristicilor pielii si ajustarea parametrilor de lucru în funcție de particularitățile fiecăruia și de efectul pe care dorim să îl obținem. Putem lucra astfel în perfectă siguranță și perfect adaptat nevoilor pacienților noștri. In mod obișnuit, pentru obținerea rezultatelor optime, în cazul rejuvenării cutanate este suficientă o ședință de laser fracționat. Ocazional, când o zonă sensibilă ar necesita energii foarte mari pentru a fi tratată într-o singură ședință, din motive de siguranță, se preferă efectuarea tratamentului în doua-trei ședințe, la interval de 3-4 luni. În cazul cicatricilor, în funcție de profunzimea și de complexitatea lor, numărul de tratamente necesare poate varia între 1 și 3, spațiate la 3 luni. Pentru ca rezultatele obținute să se mențină în timp, este posibilă repetarea procedurii, dupa 1-2 ani.