BrightSkin.ro

Fă o programare

Terapia cearcănelor și a "ochilor obosiți"

Terapia cearcănelor și a “ochilor obosiți”

 

Ochii sunt cartea noastră de vizită, iar terapia cearcănelor și a “ochilor obosiți” poate să dea uneori bătăi de cap pacienților și medicilor deopotrivă.

Zona perioculară necesită de obicei o abordare complexă. De aceea, pentru a obține rezultate superioare, este ideală asocierea procedurilor. Astfel, mezoterapia se recomandă a fi asociată cu peelingul chimic periocular și/sau cu laserul CO2 fracționat.

În cazul ridurilor de expresie foarte evidente se recomandă inițial injectarea de toxină botulinică pentru relaxarea musculaturii și abia apoi se apelează la proceduri de tip peeling chimic/laser CO2 fracționat/mezoterapie.

Dacă cearcănele sunt foarte adânci poate fi necesară umplerea lor cu fillere cu acid hialuronic sau cu transfer de grăsime proprie.

Peelingul periocular cu Mesopeel periocular

 https://www.mesoestetic.es/profesional/mesopeel-periocular.html
Este un peeling cu o compoziție complexă și sigură. Produsul este indicat pentru corectarea imperfecțiunilor din zona perioculară: riduri fine pleoape (superioară și inferioară) și/sau comisură palpebrală (“laba gâștii”), piele flască, ternă, hiperpigmentări, cearcăne etc.
Acidul azelaic 10% atenuează și previne hiperpigmentarea. Acidul salicilic (BHA- beta hidroxi acid) 7% și acid lactic (AHA -alfa hidroxi acid) 7 % au efect keratolitic. Ele determină o descuamare fină și stimulează refacerea epidermului și dermului; acidul lactic stimulează creșterea nivelului de acidul hialuronic la nivelul matricii extracelulare redând pielii un aspect hidratat și ferm. Resorcinolul 5% este un derivat de fenol cu proprietăți keratolitice și de depigmentare. Acidul citric 4% este un AHA cu efect keratolitic, antioxidant si antiage. Acidul fitic 3% – agent chelator pentru cupru, inhibă tirozinaza, enzimă implicată în procesul de hiperpigmentare.
Procedura constă în pregătirea tegumentului periocular: curățare, protejarea marginii libere a pleoapei cu o cremă cu uz oftalmic (pentru a preveni migrarea produsului către ochi). Urmează aplicare produsului în unul sau mai multe straturi. Pacientul poate resimți un disconfort minim care va fi ameliorat dacă este cazul prin utilizarea curenților de aer. După 4-5 minute (sau mai repede în cazul unei reacții intense) produsul este neutralizat și îndepărtat. Postpeeling se aplică crema hidratantă si cremă fotoprotectoare.
Pentru un rezultat superior se recomandă ca peelingul să fie urmat de injectare de produse de tip mezoterapie perioculară.
Postpeeling este foarte importantă îngrijirea tegumentului la domiciliu cu creme hidratante perioculare și fotoprotecția riguroasă.
Procedura se repetă la 3-4 săptămâni și sunt necesare mai multe ședințe (4-6) pentru a obține un rezultat optim.

Periocular PromoPosts

 

Mezoterapia perioculară cu RRS HA eyes 

https://www.skintechpharmagroup.com/products/injectables/rrs-ha-eyes/

Produsul este special conceput pentru zona perioculară și are la baza acid hialuronic nereticulat  (5 mg/ml) fiind îmbogățit cu substanțe cu efect de biorevitalizare: vitamina C, peptide, resveratrol, melilot, troxerutină și siliciu organic. RRS HA eyes are studii de siguranță pentru utilizare în zona perioculară, fiind foarte bine tolerat.

Efectele obținute prin injectarea RRS HA eyes sunt: hidratarea tegumentului și creșterea luminozității, biorevitalizarea regiunii perioculare, efect anti rid, reducerea cearcanelor profunde și a edemelor.

Procedura este contraindicată pacienților sub tratament cu medicamente cu efect anticoagulant și/sau antiagregant sau în cazul alergiei la una dintre componentele produsului. Nu se realizează injectarea dacă zona vizată prezintă leziuni active infecțioase sau inflamatorii.

Injectarea se realizează după prealabilă anesteziere a zonei cu crema anestezică urmată de dezinfecție riguroasă. Se utilizează ace foarte fine, atraumatice. Totuși, zona perioculară fiind una foarte bine vascularizată este posibilă apariția unor mici hematoame. Acestea se vor resorbi în decursul zilelor următoare procedurii și care pot fi mascate cu fond de ten. Imediat postprocedură pe tegumentul periocular se vor observa câteva puncte roșiatice corespunzătoare zonelor de intrare a acului și mici zone edematoase. Toate acestea dispar în câteva ore.

Pentru rezultate optime se recomandă repetarea procedurii la 3-4 săptămâni fiind necesare mai multe sesiuni (4-6). Ulterior se pot realiza terapii de întreținere o data la 2-3 luni. Terapia cearcănelor și a “ochilor obosiți”

 

https://brightskin.ro/tarife-cluj-napoca/