Cluj-Napoca:   0722 321 856    |   Floresti:   0721 471 628office@brightskin.ro
Programări Cluj-Napoca:   0722 321 856
Programări Floresti:   0721 471 628

Dr. Florina Raica

Am absolvit Facultatea de Medicină în anul 2001, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca – unul dintre centrele de excelență în domeniul medicinei din România. Până în anul 2008 mi-am continuat pregătirea ca stagiar, iar apoi ca medic rezident în dermato-venerologie, în mai multe clinici clujene cu profil medical și chirurgical. În anul 2008, după un examen deosebit de minuțios și dificil am devenit medic specialist în dermato-venerologie. În 2012 am obținut Atestatul de studii complementare în DERMATO-COSMETOLOGIE.

Am ales încă de la început medicina în mediul privat pentru că am considerat că în felul acesta mă pot concentra exclusiv pe problemele pacienților mei, fără a fi distrasă de probleme birocratice inutile. În plus, în felul acesta am putut beneficia de dotarea tehnică net superioară din centrele medicale private.
Încă din perioada rezidențiatului (2005) am început colaborarea cu diferite clinici private (ex: Clinimed Alba Iulia: 2005-2016) acumulând astfel o experiență vastă în domeniul dermato-venerologiei. Pe parcursul timpului am colaborat cu clinici de renume din Cluj-Napoca: Cardiomed, Centrul Medical Transilvana, Centrul de Podiatrie, una dintre aceste colaborări continuând și în prezent: Regina Maria (din anul 2009).

Sunt membra unor organizații medicale de prestigiu atât din țară cât și din afara ei: Societatea Română de Dermato-Oncologie, Asociația Dermatologilor Transilvani, Societatea Română de Dermatologie, Societatea Română de Medicină Estetică și Dermatologie Cosmetică și Chirurgicală, European Academy of Dermato-venerology, International Society of Dermoscopy.

Încă din copilărie mi-am dorit să devin ‘doctor de copii’. Visul a devenit în mare parte realitate, pentru că o mare parte a timpului mi-l petrec împreuna cu copiii pacienți și cu părinții lor, dermatologia pediatrică fiind o preocupare deosebit de dragă mie. Așa că îi dedic mult timp și energie, particip permanent la cursuri și congrese de profil pentru a putea face față cu succes provocărilor ce apar din interacțiunea cu micii pacienți. În plus, doresc să le ofer un sprijin consistent și continuu tinerilor părinți prin cursuri și întâlniri dedicate bolilor dermatologice ale copilului.

Prevenția și detecția precoce a cancerelor cutanate reprezintă o altă preocupare importantă pentru mine. Dermatoscopia ca metodă de diagnostic precoce al cancerelor cutanate, dar și al altor patologii a devenit pentru mine o pasiune!

Din fericire, dermatologia este o ramură foarte vastă și versatilă a medicinei, ce îmi permite să mă dezvolt pe ambele planuri, clinician, și intervenționist. Mici intervenții chirurgicale, diferite proceduri de profil, dar și proceduri dermato-estetice îmi completează viața profesională de zi cu zi. Consider ca pielea este cartea noastră de vizită și ca este de datoria mea ca medic dermatolog să-mi ajut pacienții să-și redobândească sănătatea și frumusețea naturală a pielii. În acest scop le pun la dispoziție atât cunoștințele mele teoretice cât mai ales experiență practică în domeniul dermato-estetic.

Mă consider un om norocos și privilegiat pentru că am șansa să fac ce îmi place și cred că acest lucru se reflectă în relația mea cu pacienții. Îmi place să am raporturi deschise și calde cu pacienții mei pe care îi consider parteneri în găsirea celei mai bune soluții medicale și/sau estetice în ceea ce-i privește.

Descarcă CV